Cutter Plotter

Pelicule din seria Termoflex sunt pelicule speciale, ce se aplica pe support textil, cu un strat de clei special  termoactive. Dupa prelucrarea termica la presa imaginea ramane pe tesetara sub forma unui desen frumos. Exista o paleta de 17 culori care permit a face compozitii diferite si coloristice. Se folosesc pentru taierea standarda la cutter-plotter (numai ca taierea se petrece invers, "reflectare in oglinda").

Prepararea transferului

Folii cast vinilice pentru imprimarea termica (sau a peliculei termice) nu sunt asemanatoare cu peliculele adezive obisnuite pentru reclama. Deosebirea principala consta in metoda de aplicare a peliculei pe suprafata de lucru.
Unica modalitate sigura de retinere a peliculei pe textil - sudarea (nici un fel de clei obisnuit nu sunt capabile sa retina imaginea pe suprafata de textil), de aceea peliculele termice au un strat deosebit de clei termoactiv. La incalzire el se topeste si trainic leaga impreuna structura impletita de textil si insasi pelicula, creand imaginea.

Pentru a pregati imaginea din pelicule termice (transfer) este nevoie de doi componenti de baza:

  • Cutter plotter pentru taierea peliculelor;
  • Procesul termic pentru sudarea imaginii gata pe textil. Termoprocesul - este baza tehnologiei de transfer termic a imaginii. De aceea, cat de calitativ este pregatit procesul termic si de sigur functioneaza, depinde calitatea lucrului final.

Metoda de taiere a acestor pelicule in principiu nu difera de cea standarta, cu utilizare cutter-plotter-ului. Intai de toate taisul plotter-ului taie pelicula termica din partea cleiului, aplicat pe suprafata de lucru a peliculei.

Taierea este efectuata invers, imaginea in "oglinda". Apoi elementele in plus ale imaginii se indeparteaza, si se primeste transferul gata din elementele peliculei, ce au ramas pe suport. Procesului termic cu ajutorul presei se desfasoara la temperaturi relativ inalte (+150°C ... +180°). Dupa prelucrarea cu procesul termic si racire, suportul este usor indepartat.

 
 
                                                                                           
 
                         
Umbra Articole sezon
Web design & Hosting: Blue Engineering